Varför välja Eila?

Välkommen till Kooperativet EILA! Vi är ett trivsamt kooperativ för personlig assistans och finns i nordvästra Skåne.

Vår verksamhet startades i Ängelholm 1995. Vi brukar säga att vi är det lilla kooperativet med det stora hjärtat. Verksamheten bedrivs utan vinstintresse.

EILA är en ideell förening för personer med funktionsnedsättning och som har rätt till personlig assistans enligt LSS – Lagen om stöd och service.

EILA fungerar som intressegrupp för medlemmarna och har helhetsansvar för deras assistans och för all personal. Eila har idag 11 medlemmar med olika funktionsvariationer och en medlem till är på väg from 1 oktober. Vi har drygt 70-talet anställda och har kollektivavtal med arbetsgivarorganisationen, KFO.

 

 

De flesta av assistenterna är rekryterade ”utifrån”, men vi har också närstående som är anställda som personliga assistenter. Den dagliga verksamheten ute i grupperna sköts av medlemmarna och personliga assistenter i samverkan. Vi har individuella arbetsplatsbeskrivningar för att säkra kvaliteten i rutiner och arbetssätt och vi strävar efter stort eget inflytande och självständighet i vardagen för dig som har en funktionsnedsättning.

 

Vår värdegrund handlar om:

  • Kvalitet och trygghet
  • Personligt inflytande
  • Frihet under ansvar
  • Solidaritet

 

Är Du intresserad av vårt upplägg för personlig assistans? Vi har alltid dörren öppen för nya medlemmar och ny personal!